Dag van de thee 21 mei 2020

Donderdag 21 mei is het niet alleen Hemelvaart, maar ook de Dag van de Thee, door de Verenigde Naties in het leven geroepen om meer aandacht te vestigen op thee en de economische factoren erachter. Wist je bijvoorbeeld dat miljoenen gezinnen in ontwikkelingslanden moeten leven van de productie en verwerking van thee? Of dat thee goede effecten heeft voor je gezondheid en welzijn?

De dag is ook een mooie gelegenheid om even stil te staan bij de mensen die ervoor zorgen dat we elke dag onze tas thee kunnen drinken. Bij Teastation weten we waar onze thee vandaan komt. Zo komen de premium teas recht van de theetuin op onze schappen. We werken samen met gepassioneerde theemakers in bijvoorbeeld China. Zij oogsten hun theeblaadjes met de hand en verwerken deze tot de beste kwaliteit groene, witte, zwarte en oolong thee. Stel je voor: elke morgen klimmen de plukkers urenlang de berg op om de blaadjes op het meest ideale moment te plukken. De dagen erna worden de blaadjes gedroogd, gerold en geroosterd, waarna ze zorgvuldig verpakt naar Teastation worden verstuurd. Ze krijgen natuurlijk een eerlijke vergoeding voor het werk. We vertellen je er graag meer over tijdens je bezoek aan onze winkel…

Wil je ook ondergedompeld worden in wondere wereld van thee? Neem dan een kijkje op onze webshop. Teastation heeft meer dan 200 soorten losse thee. Beleef de echt pure smaken van verse thee! En natuurlijk hebben we ook een selectie ice teas voor je klaarstaan om zelf aan de slag te gaan.

Psst. Heb je al de weerapp al gecheckt? Donderdag en vrijdag wordt het 27 graden! Haal de zomer helemaal in huis met je favoriete ice tea… Bijvoorbeeld met de Turkish Apple Ice-T 852 of de populaire Cola Twist 850. Pick your favorite flavor! Helemaal zelf gemaakt is dubbel zo lekker. Maak je ice tea eenvoudig zelf met de stijlvolle Filter in Bottles van Hario.

Dag van de thee, Events|5 juni 2023