Teastation & ESTA

Pasqualina, onze gepassioneerde theesommelier, is met trots lid van ESTA – de European Specialty Tea Association. Maar wat houdt ESTA nu eigenlijk in?

ESTA is een dynamische organisatie, toegewijd aan het bevorderen van het welzijn en de vooruitgang van alle facetten van de thee-industrie in Europa. Ze zetten zich in voor de speciale thee-industrie, vanaf het moment dat de theeblaadjes nog aan de struik groeien tot het moment waarop je een kopje thee inschenkt. Bovendien erkent ESTA de toewijding van boeren producenten die streven naar niets minder dan absolute uitmuntendheid in hun producten.

Wist je dat specialty – T gebaseerd is op vijf cruciale criteria? Deze criteria omvatten de beoordeling van het droge blad de aroma’s die vrijkomen bij het ruiken van het droge blad, de aantrekkelijke kleur en helderheid van de infusie, de verfijnde smaak en textuur van de thee in je mond, en tot slot, het uiterlijk en de heerlijks geur van het gebruikte theeblad na het zetten van de thee.

Binnen ESTA ligt er tevens een sterke nadruk op het belang van milieubewustzijn. Ze moedigen het gebruik van biologisch afbreekbare en milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen aan om een duurzame benadering van de thee te bevorderen.

Net zoals ESTA, streeft Pasqualina ernaar om bij elke klant een vonk van inspiratie te laten ontvlammen vanaf het moment dat de de geur van onze theeën opsnuiven. Haar diepgaande kennis en passie voor thee, samen met haar verbondenheid met ESTA, verzekeren dat je bij ons niet alleen thee proeft, maar een ware theebeleving ervaart.

Wil jij samen met Pasqualina een reis maken door de wereld van thee? Klik hier en ontdek de verschillende workshops.

Verdiep je theekennis met Teastation

Module 1

Voor wie?

Deze module is voor iedereen die een persoonlijke interesse heeft voor losse thee, meer kwaliteit zoekt in theebeleving en/of ambitie heeft om thee professioneel te omarmen.

Cursusinhoud:

  • Leer op eenvoudige wijze het verschil te bepalen tussen thee en infusies
  • Basiskennis over thee en het verschil tussen de zes categorieën
  • Basiskennis over thee zetten en proeven
  • Basiskennis thee- en foodpairing

Module 2

Voor wie?

Professionals die kwaliteitsthee willen aanbieden aan hun gasten, cafés, restaurants, baristas, theesalons, …

Cursusinhoud:

  • Basiskennis over thee en infusies
  • Het belang van water, het afmeten van de juiste hoeveelheid thee en het gebruik van het juiste servies
  • Verschillende manieren om thee en infusies te bereiden, wat is het verschil tussen ‘builtjes-thee’ en losse thee?
  • Hoe serveer ik thee in mijn zaak, hoe geef ik mijn gasten de juiste uitleg en kan ik hen een optimale thee-ervaring bieden, rekening houdend met de mogelijkheden in mijn zaak?
  • Basiskennis thee- en foodpairing

Examen

Na het volgen van deze modules, leg je een examen af. Dit examen kan je onmiddellijk na de cursus ter plaatse afleggen of online binnen de 10 dagen na de cursus.

Na een geslaagd examen krijg je van het European Speciality Tea Assocciation (ESTA) een internationaal erkend officieel certificaat van deze eerste Module ‘Introduction to Tea’ van het Tea Certification Programma.

Workshop

Er komen spoedig terug Workshops beschikbaar te staan.